Nubbelundas Kennel

¤ Spansk Vattenhund & Engelsk Bulldogg ¤

Våra hundar

 

Livet med Hund

Jag är uppvuxen i "valplådan" med framförallt Irländska settrar. Redan som liten hade jag ett starkt intresse för alla sorters djur. Jag är uppvuxen i en familj där hundar alltid funnits i hemmet, och med en mamma som fött upp hundar och katter av olika raser, så jag gissar att jag har präglats en del därigenom för att fortsätta i samma spår.

Min första "alldeles egna" hund hette Wilma, hon var från min mammas kennel och av rasen Irish softcoated Wheaten terrier. Underbara lilla Wilma som troget följde min sida i många år. Sedan har några olika raser kommit och gått, men de jag fastnat för och som passar mig personligen är den Spanska Vattenhunden och Engelsk Bulldogg.

Första Spanska Vattenhunden köptes 2012. Den jag sedan valde att avla på var Hedda (Dora) som med sitt helt fantastiska lynne och starka personlighet fångat mångas hjärtan. Hon älskar allt och alla och backar inte för att hoppa upp och pussa på främlingar. Av denna anledning och med en friskförklarad hälsa blev valet att hon absolut skulle föra vidare sina härliga gener...

Jag valde rasen framförallt för sitt utseendet, dess omfattande egenskaper och arbetsvilja, otroligt plikttrogna mentalitet och att den ej fäller.


Engelsk Bulldogg har jag under lång tid velat skaffa, men tänkt att jag väntar lite tills barnen blivit större och det finns mer tid för kennelsatsningen, som med två raser blir mer omfattande. Nu är det dags! så nu har äntligen vår nya familjemedlem Gun tassat in hos oss. 

”Bullehunden” har alltid tilltalat mig starkt på olika vis, mycket med sin maffiga kropp och enligt mig "fulsöta" mycket tilltalande utseende, ett temperament som passar alla familjer, små som stora. 

Gedigen då den är renrasig sedan 1200-talet. 

Hälsoproblem som finns inom rasen ska givetvis beaktas och prioriteras i avelsarbetet. 


Länkar till rasernas klubbar: 

http://perroklubben.se/  

https://www.skeb.se/